کنسول های PS5 و XBOX Series X
PS5 و Xbox Series X در اواخر سال جاری میلادی به بازار عرضه می شوند . اما اگر اکنون می خواهید یک تلویزیون جدید داشته باشید که بازی های 4K و با نرخ فریم بالا را که در کنسول های جدید ارائه می دهند ، ساپورت کند، باید یک تلویزیون گیمینگ بخرید که دارای چند ویژگی مهم باشد.
مشخصات بهترین تلویزیون گیمینگ
اگر در حال مشاهده لیست بهترین تلویزیون گیمینگ هستید ، لزوماً بهترین خود را پیدا نخواهید کرد! زیرا به خاطر مشخصه هایی همچون استانداردهای جدید اتصال تا وضوح بسیار بالا ، حتی بهترین تلویزیونهای 4K برای بازی ممکن است برای نسل بعدی کنسول ها کافی نباشد.
وقتی نوبت به انتخاب بهترین تلویزیون گیمینگ برای شما می رسد ، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. اول از همه ، این احتمال وجود دارد که تلویزیون صرفاً برای بازی مورد استفاده قرار نگیرد. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که از نظر اندازه ، قابلیت استفاده و کارآیی های روزمره تلویزیون مناسب خانه شماست.
ما در اینجا هستیم تا به شما در تهیه بهترین تلویزیون گیمینگ برای نسل بعدی کنسولها کمک کنیم.
1. سایز تلویزیون
تلویزیون سایز بزرگ بخرید یا کلا تلویزیون نخرین!
گیمرهای حرفه ای به یکی از دو روش بازی می کنند. رایانه های شخصی (PC) که معمولاً روی یک میز قرار می گیرند. گیمرها از صفحه کلید و ماوس خود استفاده کرده ، و به مانیتور های بین 20 تا 30 اینچی که کمتر از نیم متر فاصله دارد خیره میشوند.
از طرف دیگر گیمرهای کنسول ، اغلب با یک گیم پد و هدست روی یک مبل می نشینند و به تلویزیونی که بیش از دو متر از آنها فاصله دارد نگاه میکنند. فاصله بیشتر به یک صفحه بزرگتر نیاز دارد. این بدان معنی است که مانیتورها برای این کار کافی نیستند. بنابراین شما به سایز تلویزیون گیمینگ خوبی برای بازی کردن نیاز دارید.
2. وضوح (Resolution)
تلویزیون های (4K (Ultra High Definition چهار برابر وضوح تصویر تلویزیون های معمولی Full HD 1080p را دارند. و می توانند جزئیات بسیار بیشتری را به نمایش بگذارند. تلویزیون های Ultra HD معمولاً به تلویزیون های 4K گفته می شوند.
فراتر از تصاویر فوق العاده واضح که ویژگی بارز تلویزیون های 4K است ، بسیاری از آنها از نرخ تازه سازی سریعتری پشتیبانی می کنند. حالت های بازی با تاخیر کم دارند و می توانند از طریق حالت های HDR تصاویر خیره کننده ای را ارائه دهند.
در حالی که کنسول های Pro PS4 و Xbox One X از 4K پشتیبانی می کنند ، بیشتر بازی های آنها با 1080p پشتیبانی میشود. اما همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم ، نسل بعدی کنسول ها به عرضه نزدیک است. و شما باید هدف خود را برای خرید یک تلویزیون گیمینگ قرار دهید که کنسول ها و بازی های آینده را نیز پوشش دهد.
سونی و مایکروسافت کنسولهایی با هدف 4K ساخته اند. و تمام بازی های PS5 و Xbox Series X که درآینده نزدیک می آیند نیز با کیفیت 4K خواهند بود.
3. HDR
HDR به معنی دامنه پویای بالا است. اکثر تلویزیون های 4K دارای HDR استاندارد هستند. و این فناوری برای پردازش رنگ ها در بازی ها ، فیلم ها و نمایش های تلویزیونی استفاده می شود. PS5 و Xbox Series X هر دو همانند نسل های قبلی شان از فرمت های HDR پشتیبانی میکنند.
HDR دقیقاً به معنی کنتراست نیست. کنتراست به این معنی است که تفاوت را بین رنگ ها قابل توجه تر می کند. HDR در واقع می تواند توسط سازندگان بازی و توسعه دهندگان مورد استفاده قرار گیرد تا جزئیات بیشتری را در محصول خود قرار دهند. در درجه اول ، HDR برای تقویت رنگ یک تصویر با رنگ های غلیط تر مورد استفاده قرار می گیرد. و در نتیجه باعث تفاوت رنگ بیشتری می شود.
اگر سایه های رنگی بسیار مشابه از هم جدا شود ، تصاویر واضح تری ایجاد میشود. حداقل استاندارد میزان روشنایی برای HDR 400 نیت (واحد اندازه گیری میزان روشنایی در یک تلویزیون) است. اگرچه برخی از تلویزیون ها جدید مقدار 2000 نیت را مدیریت می کنند.
4. زمان پاسخ دهی (Response Time)
در مورد زمان پاسخ دهی یک صفحه ، به خصوص هنگام بحث در مورد تلویزیون گیمینگ ، چیزهای زیادی خواهید شنید.
Response Time در واقع سرعتی است که یک رنگ می تواند در تلویزیون شما تغییر کند (مثلاً از سیاه به سفید ).
بیشتر تلویزیونهای 4K زمان پاسخگویی سریعتر از آنچه ما می توانیم درک کنیم را دارند. از این رو تفاوت زیادی در گیم پلی اکثر بازی ها به جز بازی های سریع مانند بازی های شوتری ایجاد نمی کند.
با این حال ، گیمر های حرفه ای یک تلویزیون گیمینگ با سریعترین زمان پاسخ ممکن می خواهند.
5. نرخ تجدید شوندگی (Refresh Rate )
refresh rate سرعتی است که یک تصویر در تلویزیون شما میتواند تجدید شود و نباید با زمان پاسخگویی اشتباه گرفته شود.
در اصل ، بیشتر تلویزیون ها نرخ 60Hz – 120Hz را ارائه می دهند. اگرچه هیچ تلویزیون 4K ای نرخ تجدید شوندگی بالاتری ندارد. و اگر می خواهید دستگاهی با نرخ 144 هرتز یا حتی 240 هرتز بخرید ، قطعا به یکی از بهترین مانیتورهای گیمینگ نیاز خواهید داشت.
به عنوان مثال ، یک تلویزیون 4K – 60Hz تصویر را روی صفحه 60 بار در هر ثانیه تازه می کند. که سطح خاصی از نرمی را به تصویر می دهد.
اگر تلویزیون با سرعت 120 Hz رفرش شود ، تصویر دو برابر صاف تر است. و شما متوجه خواهید شد که حرکات تصویر نرم تر و صاف تر اجرا میشود.
بسیاری از تلویزیون ها در حالت بازی میزان بازخوانی را به طور مصنوعی افزایش می دهند. و معمولاً با پایین آمدن سایر ویژگی های نمایشگر مثلاً کاهش روشنایی تصویر این کار را انجام میدهند.
6. تاخیر ورودی (Input Lag)
تاخیر ورودی یک مشخصه مهم تلویزیونی برای گیمرها است. تاخیر ورودی تعیین می کند که تأخیر بین کنترلر و صفحه شما چند میلی ثانیه است. هرچه تاخیر پایین تر باشد ، تلویزیون سریعتر به اقدامات شما پاسخ می دهد.
تأخیر ورودی تلویزیون فقط هنگام بازی های ویدیویی مهم است. هنگام بازی ، یک تأخیر جزئی بین کنترلر و عملکرد روی صفحه مشاهده می شود که این می تواند انواع مختلف بازی ها را تحت تأثیر منفی قرار دهد.
بازی های مبارزه ای بازی های شوتری و غیره بازی هایی هستند که به Input Lag پایین نیاز دارند.
7. HDMI
این کلمه مخفف عبارت High Definition Multimedia Interface است. و کابل اتصال استاندارد بین تلویزیون 4K شما و بیشتر دستگاه های دیگر است.
برای انتقال سیگنال 4K حداقل به کابل HDMI 1.4 احتیاج دارید. اگرچه بیشتر HDMI های مدرن کابل های HDMI 2.0 بوده که قادر به حمل سیگنال های 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه هستند.
اکثر بازی های کنسول مدرن نمی توانند با سرعت 4K 60 FPS نمایش داده شوند. بنابراین تا زمانی که در تلویزیون خود کابل 2.0 و پورت 2.0 داشته باشید ،مشکلی نخواهید داشت. و شما نیازی به خرید کابلهای گران قیمت HDMI با روکش طلا برای تصویر بهتر ندارید.کنسول های نسل نهمی PS5 و Xbox Series X دارای پورت HDMI 2.1 هستند که توانایی پخش سیگنال 4K را در 120 هرتز را دارد.
8. کنترل تاری حرکت
اما کنترل تاری در هر تلویزیون گیمینگ ضروری است. بازی ها صحنه های بسیار سریع تری نسبت به هر فیلم یا رویداد ورزشی دارند. این یک واقعیت است.
اگر تصویر شما پر از تاری باشد ، زمان پاسخ سریع یا تأخیر ورودی کم دیگر کارایی ای ندارد. البته شما قادر خواهید بود بازی را بسیار زیبا و با سرعت انجام دهید. اما تصویر بهترین را نخواهید داشت.
بنابراین کنترل خوب تاری در حرکت در تلویزیون های گیمینگ بسیار مهم است. با این حال ، دانستن میزان تاری حرکتی تلویزیون دشوار است. زیرا مقدار خاصی وجود ندارد که نشان دهنده این امر باشد.
بنابراین بهترین کاری که می توانید انجام دهید خواندن چندین بررسی قبل از دریافت هر تلویزیون گیمینگ است.
9.مهارت های تصویر (Picture Skills)
دراین مورد درباره پارامترهای اصلی تصویر ، مانند کنتراست ، دقت رنگ یا عمق رنگ سیاه صحبت می کنیم.
کنتراست در هر تصویر ضروری است و این چیز جدیدی نیست. با این وجود ، تفاوت بسیار زیادی بین نسبت کنتراست 1500: 1 و 4500: 1 وجود دارد. اگرچه این موضوع در فیلم اهمیت بیشتری دارد ، اما می تواند تفاوت زیادی در بازی ایجاد کند.
از طرف دیگر ، بازی های رایانه ای تمایل دارند صحنه های تاریک زیادی داشته باشند. شاید حتی بیشتر از یک فیلم. اگر سطح رنگ سیاه مناسب نباشد ، کاربر تجربه بدی را خواهد داشت.
برای دقت رنگ هم همین است. بنابراین فراموش نکنید که هر تصویر تلویزیونتان برای بازی های آینده نیزجواب گو باشد.
صدای فراگیر (surrounding sound)
طراحی صدا همیشه در یک تلویزیون گیمینگ عالی نقش اساسی داشته است. این روزها با ظهور صدای فراگیربازی ها به سطح دیگری برده می شوند. کنسول های Xbox One S و Xbox One X حتی از Dolby Atmos که پیشرفته ترین سیستم صوتی حال حاضر Dolby است ، پشتیبانی می کنند.
مواردی که باید به آنها توجه کرد ، این است که آیا بلندگوها رو به جلو هستند یا نه. (زیرا در این حالت همیشه بلندگوها صدا را مستقیم و شفاف تر بیرون میدهند). توان خروجی اسپیکر و اینکه آیا یک بلندگو اختصاصی بیس وجود دارد یا نه. (که اغلب در پشت تلویزیون دیده می شود).
ساند بار همراه و تعداد بلندگوهای جدای استفاده شده مواردی هستند که در انتخاب باید به آنها توجه داشت.تلویزیون گیمینگ